2wicked | Over 2Wicked
15766
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15766,page-parent,hazel-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Over mij

ir. Mariken Althuizen (1972)

Ik ben opgeleid tot scheikundig ingenieur (aan de Technische Universiteit Eindhoven), eerstegraads docent scheikunde en communicatiemedewerker. Naast mijn werk volgde ik vervolgens vele cursussen (onder meer HTML, praktische psychologie, deep level learning, begeleiding van studenten). In 2011 heb ik de tweejarige post-masteropleiding tot ECHA Specialist Hoogbegaafdheid (Radboud Universiteit Nijmegen) afgerond. Ik ben zelf hoogbegaafd, en moeder van twee hoogbegaafde kinderen (2001, 2004).

Sinds 1996 werk ik op het grensvlak van wetenschap, onderwijs en communicatie: als voorlichter, als ontwikkelaar van onderwijs (PO, VO en HO), als docent/coach/begeleider en als auteur.

2Wicked ontstond in 2010 uit een dringende behoefte om mijn opleidingen, kennis en ervaringen te bundelen en in te zetten voor het vernieuwen van het onderwijs. Aanvankelijk richtte ik me daarbij op hoogbegaafde leerlingen, maar inmiddels weet ik dat het noodzakelijk is dat ieder kind mag leren zoals het bij hem of haar past. Er bestaan immers geen ‘gemiddelde leerlingen’. Ik ben een groot voorstander van Natuurlijk Leren.

Ik word enthousiast en creatief van verwondering, nieuwsgierigheid en leergierigheid.

Per januari 2017 ben ik als mede-oprichter, begeleider en specialist scheikunde/science betrokken bij Sociocratische Leeromgeving LOS Deurne. Samen met mijn collega-initiatiefnemers, de overige begeleiders en specialisten en de leerlingen bouwen we aan een leeromgeving voor hart en ziel, waar leerlingen van 4 t/m 21 jaar (van alle niveaus) vanuit contact, ruimte en vertrouwen mogen leren van alle ervaringen die ze opdoen. Ze kiezen zelf wat ze willen doen, hoe ze dat willen, wanneer ze dat willen en met wie ze dat willen.

Wat doe ik?

Onderwijs

Sociocratische Leeromgeving LOS Deurne * oprichter, begeleider en specialist science / scheikunde * natuurlijk leren

Onderwijsontwikkeling

Onderwijsconcepten en -methodieken die het mogelijk maken dat alle leerlingen hun eigen pad kunnen volgen.

Auteur

Boeken, blogs en artikelen over onderwijs, leren en hoogbegaafd-zijn.

Lezingen en workshops

Over onderwijs voor hart en ziel